Onze vis en garnalen
Door ons vakmanschap en jarenlange ervaring in de visserij bieden we een zeer breed en gevarieerd aanbod aan vissoorten. Lees verder en ontdek alles over onze visproducten.
Ons aanbod
Haring verkopen wij al meer dan 140 jaar. De laatste jaren is ons aanbod veel ruimer geworden en altijd van de beste kwaliteit.
Oorspronkelijk verkochten wij voornamelijk haring. De laatste tientallen jaren vangen en kweken we een ruimer aanbod aan vis en garnalen binnen onze familie van bedrijven. Onze klantenkring en productaanbod is breed: van zeegevroren haring tot gerookte makreelfilets en van wildgevangen tropische garnalen tot in Nederland gepelde Hollandse garnalen.
Pelagische vissoorten
Haring, makreel, horsmakreel, blauwe wijting en sardines zijn pelagische vissoorten. Pelagisch komt van het Griekse woord voor zee: pelagos. Deze vissoorten zwemmen in scholen, in de hele waterkolom van vlak boven de bodem tot aan de oppervlakte van de zee. Pelagische soorten leggen vaak grote afstanden af en migreren in verschillende jaargetijden van Noord naar Zuid, rond Ierland, Engeland, Schotland en in de Golf van Biskaje. Pelagische vissoorten vangen wij met onze diepvriestrawlers. Aan boord verwerken we de vis volgens strikte kwaliteitsprotocollen (zoals HACCP). Met minimaal verlies van kwaliteit wordt de vis in gekoelde zeewatertanks bewaard, ingevroren en binnen 6 tot 12 uur na de vangst aan boord verpakt. Zo blijft onze vis super vers.
Verkoop pelagische vis
Een groot deel van de pelagische vis die wij vangen wordt geëxporteerd. Belangrijke markten zijn West- en Noord-Afrika, Oost-Europa en Azië. Naast export leveren we via eigen verwerkings- en handelsbedrijven vis aan onze thuismarkt in Nederland en aan Europese retailbedrijven, groothandels en visdetaillisten. Wij leveren deze vis van schip naar schap, in een gesloten visketen. Binnen onze familie van bedrijven werken we nauw samen om in te spelen op wat de consument verwacht: een kwaliteitsproduct, duurzaam gevangen en waarvan de herkomst bekend is.
Hollandse Nieuwe
Haringliefhebbers kijken elk jaar uit naar de eerste Hollandse Nieuwe. De jonge haring heet ook wel ‘maatjesharing’, een verbastering van het woord ‘maagdelijk’. De vis heeft namelijk nog geen hom of kuit. Hollandse Nieuwe heeft minimaal 16% vet en smaakt zacht. Topexemplaren hebben zelfs een vetgehalte van 21-22%. Begin juni wordt het seizoen traditioneel geopend met de veiling van het eerste vaatje. Onze maatjesharing wordt verkocht via dochterbedrijven Dulk Haasnoot Seafood in Scheveningen en Cornelis Vrolijk Seafood in IJmuiden.
Demersale vissoorten
Tong, schol, schar, rode poon, mul en inktvis, zijn demersale vissoorten. Demersaal is afgeleid van het Latijnse woord demergere (zinken). Deze soorten leven dicht bij de zeebodem. Onze schepen zijn afhankelijk van het seizoen actief vanuit verschillende havens. We vissen op de Noordzee en in het Kanaal. De Noordzee is een van de meest productieve en een van de schoonste zeeën ter wereld.
Verkoop via visafslag
Met onze kotters leveren we verse vis aan consumenten door heel Europa. De vis wordt aan boord op ijs bewaard en aangevoerd en verkocht via de veiling in Scheveningen. De vis vindt vervolgens zijn weg naar restaurants en viswinkels in Nederland maar ook via handelaren, waaronder dochteronderneming Bertus-Dekker Seafood, naar Zuid-Europa. In totaal zijn er tussen de 600 en de 700 lossingen per jaar. Dit betekent dat onze vis bijna iedere werkdag in Scheveningen vers te koop is.
Tropische en Hollandse garnalen
Binnen onze familie van bedrijven vangen, kweken, verwerken en verhandelen we ook verschillende soorten garnalen. Via dochteronderneming Primstar, met een vloot garnalenschepen in Nigeria en kwekerijen in Nigeria en Ecuador houden we ons bezig met tropische garnalen. Garnalen van dichterbij huis, de Hollandse garnaal, vangen we in het garnalenseizoen met onze eigen kotters. We koken ze aan boord en daarna worden ze grotendeels met machines gepeld bij Garnalenpelcentrum Kant in Lauwersoog.
Bekijk in onderstaande video de weg die onze Hollandse garnaal aflegt.