Cornelis Vrolijk logo
ImprintDisclaimerContact

Vrolijk schepen steeds groener

12-11-2012

Ons beleid is erop gericht om onze CO2 voetafdruk middels gerichte investeringen, waar mogelijk, verder omlaag te brengen. In de afgelopen drie jaar zijn de SCH 81 ‘Carolien’ en de SCH 123 ‘Zeeland’ reeds grondig aangepakt. 

De SCH 72 ‘Frank Bonefaas’ wordt komend jaar geheel verbouwd met als uitgangspunt de installatie van de modernste duurzame technieken. Zo wordt de gehele vriesinstallatie, vanaf de machinekamer tot het vriesruim, volledig vernieuwd. Het bestaande koudemiddel freon wordt vervangen door de natuurlijke koudemiddelen NH3/Co2. Hiermee voldoet de installatie aan de nieuwe EU milieu-eisen die vanaf 2015 gaan gelden.

Nadat het schip volledig leeggehaald is, zal het de komende maanden opnieuw opgebouwd worden. Dit gebeurt sinds midden oktober bij de werf 'Damen Shiprepair Vlissingen'. Op de werf is na aankomst de oude hoofdmotor verwijderd. Dit was één van de laatste onderdelen die nog in het schip was blijven staan, na drie maanden sloopwerkzaamheden in IJmuiden.

De bestaande Deutz hoofmotor wordt vervangen door een MAK hoofdmotor die zal zorgen voor een NOx reductie. De ‘Frank Bonefaas’ is straks het eerste vissersschip in Nederland met een hoofdmotor die aan ‘Tier 2 eisen’ voldoet. Ook de gehele schroefaandrijving zal worden vervangen wat zal resulteren in een reductie van het energieverbruik.

 

< Terug naar nieuws