Cornelis Vrolijk logo
ImprintDisclaimerContact

Opnieuw MSC certificaat voor haringvisserij

31-05-2011

De schepen van rederij Vrolijk en rederij Jaczon hebben opnieuw het duurzaamheidscertificaat van de Marine Stewardship Council voor de visserij op Noordzeeharing weten te behalen.

De PFA, waar de rederijen lid van zijn, werd in 2006 voor het eerst gecertificeerd en was toen een pionier in Europa. Zij ging als eerste grote Europese visserij met MSC in zee en werd daarmee een voorbeeld voor andere Europese haring- en pelagische visserijen. En nog steeds zetten de rederijen in op verdere verduurzaming van haar visserijactiviteiten. Bijvoorbeeld door nieuwe technieken als verfijnde sonarapparatuur toe te passen om de bijvangst verder terug te brengen.

De afgelopen vijf jaar waren turbulent te noemen, doordat de jaarlijkse aanwas van het Noordzeeharingbestand plotseling door natuurlijke oorzaken terug liep. Daardoor moesten de quota enkele jaren fors omlaag. Nu staat het bestand er opnieuw erg goed voor en zijn de quota weer omhoog. Het bewijst dus dat het mogelijk is het MSC certificaat te houden indien je je visserijbeheer aanpast aan de ontwikkeling van het bestand.

 


< Terug naar nieuws