Cornelis Vrolijk logo
ImprintDisclaimerContact

Cornelis Vrolijk als eerste Nederlandse visserijbedrijf partner van de GSSI

06-08-2018
De Global Sustainable Seafood Initiative, oftewel de GSSI, is een wereldwijde partnerschap tussen visserij- en retailbedrijven, NGO’s en overheidsorganisaties dat gezamenlijk werkt aan het bevorderen van meer duurzaam gecertificeerde vis. In mei 2018 werd Cornelis Vrolijk als eerste visserijbedrijf in Nederland partner van de GSSI.
 
Vis en visproducten worden wereldwijd geproduceerd en verkocht. Op steeds meer plekken in de wereld willen consumenten de garantie hebben dat de vis die ze eten duurzaam gevangen of gekweekt is. Om dat te faciliteren bestaan er duurzame certificeringen. Cornelis Vrolijk streeft ernaar om voor zo veel mogelijk van haar vis- en garnalensoorten met zulke labels aan te tonen dat die duurzaam geproduceerd zijn. Denk bijvoorbeeld aan de MSC-certificeringen die we hebben voor haring, makreel en schol. Maar Cornelis Vrolijk heeft ook producten met andere labels, zoals Friends of the Sea en ASC.
 
De GSSI is blij met de toetreding van Cornelis Vrolijk als partner. Herman Wisse, directeur van de GSSI, over de samenwerking: "Als familiebedrijf is aandacht voor verantwoorde visserij met een langetermijn perspectief en het behoud van gezonde visbestanden een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering van Cornelis Vrolijk. Deze aanpak sluit aan op onze wereldwijde niet-competitieve inspanningen voor meer duurzame vis voor iedereen."
 
De bijdrage die de GSSI wil leveren is zorgen dat de betrouwbaarheid van verschillende labels gewaarborgd wordt. Aukje Coers, MVO-manager bij Cornelis Vrolijk beaamt: “Er bestaan heel veel verschillende labels wereldwijd. Ook liggen regelmatig labels onder vuur in een maatschappelijke discussie. Voor retailbedrijven is het lastig hier een onderscheid te maken. Als visserijbedrijf willen wij werken aan duurzame certificeringen die betrouwbaar zijn. Dit is zowel in ons belang als in dat van de retail. De GSSI draagt daar aan bij”.
 
Voor meer informatie: http://www.ourgssi.org/
 

 

< Terug naar nieuws