Cornelis Vrolijk logo
ImprintDisclaimerContact

Cornelis Vrolijk sluit intentieovereenkomst met Bertus Dekker

26-02-2018

 

Visserijbedrijf Cornelis Vrolijk uit IJmuiden heeft een intentieovereenkomst gesloten met het naastgelegen visverwerkingsbedrijf Bertus-Dekker Seafood BV met betrekking tot de overname van een meerderheid van de aandelen.

Volgens algemeen directeur Annerieke Vrolijk is deze stap gericht op verdere versterking van het bedrijf in de keten: “Bertus-Dekker Seafood BV is een modern bedrijf met een sterke positie in de verkoop van demersale vissoorten. De activiteiten van Bertus-Dekker sluiten goed aan bij de kottervisserij activiteiten van de Cornelis Vrolijk groep, via onze dochtermaatschappij Jaczon. Met deze samenwerking zetten we een volgende stap op het gebied van ketenintegratie: van schip naar schap, ook met onze platvis vangsten. Wij leveren een kwalitatief hoogstaand product, dat duurzaam gevangen is en waarvan we de herkomst kunnen garanderen”.

Beide bedrijven kenmerken zich door een familiecultuur waar vakmanschap en kwaliteit hoog in het vaandel staat. Ook Bertus-Dekker is enthousiast, aldus Arie en Rick Ouwehand die beiden de directie van Bertus-Dekker zullen blijven voeren, ook na de voorgenomen aandelentransactie.

Het doel is Bertus-Dekker als zelfstandig opererend bedrijf haar activiteiten te laten continueren en daar waar mogelijk synergie tussen beide bedrijven te benutten en verder te versterken. De voorgenomen transactie is nog onderworpen aan een aantal voorwaarden.

Cornelis Vrolijk is een internationaal familiebedrijf met de vijfde generatie aan het roer. Actief in de vangst, kweek, verwerking en handel van vis en garnalen en altijd met het doel een kwalitatief hoogstaand en duurzaam product voor menselijke consumptie te produceren. Als familiebedrijf wordt gevist met oog voor toekomstige generaties: met behoud van gezonde visbestanden, het minimaliseren van de milieubelasting en met betrokken en trotse mensen. Veel producten van Cornelis Vrolijk dragen het MSC- en ASC-keurmerk.


< Terug naar nieuws