Cornelis Vrolijk logo
ImprintDisclaimerContact

PFA en RVZ ondertekenen Green Deal voor een Schone Zee

10-03-2017
 
In het kader van de Green Deal voor de Visserij - ‘Samen voor een schone zee’ zullen bestaande initiatieven verder geïntensiveerd en uitgebreid worden. De afgelopen jaren hebben de PFA/RVZ zich al ingezet voor een minimale belasting van het milieu op zee door:
 
  • Aan boord van de schepen het geproduceerde afval te scheiden in 7 categorieën  (zijnde papier/karton, glas/blik, plastic, huishoudelijk afval, oude netten, olieresten en andere chemische stoffen en organisch afval.
  • Het afval vervolgens aan wal gescheiden af te voeren en te laten recyclen, dan wel te laten verwerken. Door gebruikte visnetten nu al te laten hergebruiken door de leverancier zelf. 
  • En het gebruik van schoonmaakmiddelen aan boord van de schepen zo veel mogelijk te minimaliseren en exclusief biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen te gebruiken.
     
Ook de nieuwe inrichting van walstroom faciliteiten in onze visserijhavens zoals in IJmuiden en – sedert deze week ook – in Scheveningen leveren een bijdrage aan een schoner milieu. Zie ook: http://www.pelagicfish.eu en http://www.greendeals.nl/gd171-visserij-voor-een-schone-zee/
 
 
 

< Terug naar nieuws