Cornelis Vrolijk logo
ImprintDisclaimerContact

Cornelis Vrolijk sluit intentieovereenkomst met Seafood Parlevliet

07-07-2016
 
Visserijbedrijf Cornelis Vrolijk uit IJmuiden heeft een intentieovereenkomst gesloten met het naastgelegen visverwerkingsbedrijf Seafood Parlevliet met betrekking tot overname van een meerderheid van de aandelen.
 
Volgens directeur Annerieke Vrolijk is deze stap gericht op versterking van het bedrijf in de keten. “De activiteiten van Seafood Parlevliet sluiten goed aan bij de verschillende activiteiten van Cornelis Vrolijk. Seafood Parlevliet is een innovatief bedrijf met een sterke positie in de Nederlandse en Belgische retail. Met deze samenwerking bedienen we de hele keten en versterken wij onze positie in de consumentenmarkt: van schip naar schap. Zo kunnen we ook beter inspelen op wat de consument van ons verwacht, namelijk een kwalitatief hoogstaand product, duurzaam gevangen en waarvan de herkomst bekend is.”

Beide bedrijven kenmerken zich door een familiecultuur waar vakmanschap hoog in het vaandel staat. Ook Seafood Parlevliet is enthousiast, aldus Emiel en Peter Parlevliet. “Net als Cornelis Vrolijk is voor ons continuïteit, integriteit, productinnovatie en betrouwbaarheid van groot belang. Met het borgen van de achterwaartse keten zetten we een stap voorwaarts.”

Het doel is synergie tussen beide bedrijven te creëren. Met de integratie van Seafood Parlevliet in de groepsstructuur van Cornelis Vrolijk, breidt Cornelis Vrolijk haar positie in de productie en distributie van een breed assortiment duurzame visproducten verder uit. Daarnaast wordt de toegang tot de Noord-Europese retail- en foodservicemarkt versterkt. De verwachting is dan ook dat dit op termijn de werkgelegenheid ten goede komt. De voorgenomen transactie is nog onderworpen aan een aantal voorwaarden, waaronder goedkeuring van de Nederlandse mededingingsautoriteit, Autoriteit Consument en Markt.

Cornelis Vrolijk, is een internationaal opererend familiebedrijf dat al meer dan 135 jaar actief is in de visserij, altijd met het doel een kwalitatief hoogstaand product voor menselijke consumptie te produceren. Kernactiviteit is de visserij en de handel in pelagische vissoorten (zoals haring en makreel). Andere belangrijke activiteiten zijn demersale visserij (zoals tong en schol) en de vangst en kweek van (tropische) garnalen. Als familiebedrijf wordt gevist met oog voor toekomstige generaties: met behoud van gezonde visbestanden, het minimaliseren van de milieubelasting en met betrokken en trotse mensen. Veel producten van Cornelis Vrolijk dragen het MSC- en ASC-keurmerk.


Achtergrondinformatie

De basis voor Cornelis Vrolijk is gelegd in 1880. Naast pelagische visserij en demersale visserij is Cornelis Vrolijk actief in de haringgroothandel en visverwerking via het dochterbedrijf Jac. den Dulk & Zonen BV en in de (tropische) garnalenvangst en handel via een joint venture in Primstar BV. Inclusief partnerships werken er ruim 1.500 mensen wereldwijd bij Cornelis Vrolijk. Zie ook: www.cornelisvrolijk.eu

De basis voor Seafood Parlevliet is gelegd in 1860. Sinds 1968 is Seafood Parlevliet verwerker van verpakte visproducten zoals haring, makreel en gebakken vis. Seafood Parlevliet is marktleider in de retailsector in Nederland en belevert zowel de groothandel als de zorg- en cateringmarkt. Seafood Parlevliet Holding omvat de werkmaatschappijen: Seafood Parlevliet, S.H. Meij, Trade Factory en N. Parlevliet ( België – Lokeren ). In totaal werken er 225 mensen bij Seafood Parlevliet. Zie ook: www.seafoodparlevliet.nl

Voor meer informatie:
info@cornelisvrolijk.eu
Tel: +31 255 532534

< Terug naar nieuws