Cornelis Vrolijk logo
ImprintDisclaimerContact

Gebruik innovatieve visnetten verkleinen CO2-voetafdruk

15-06-2015

In een voortdurende zoektocht naar mogelijkheden om pelagische visserijmethodes te verduurzamen, hebben rederij Vrolijk en Jaczon besloten om aan boord van de schepen een deel van de netten die traditioneel van nylon zijn vervaardigd, te vervangen door netten gemaakt van de lichte en supersterke UHMwPE-vezel (ultra high molecular weight polyethylene), bekend onder de merknaam Dyneema®. Het gebruik van dit veel dunnere materiaal in pelagische visnetten levert direct tastbare milieuvoordelen op. De verminderde weerstand van de netten in het water vertaalt zich in een reductie in de benodigde brandstof tijdens het vissen en zo in verkleining van de CO2-voetafdruk van de vloot.

De innovatieve trawlernetten van Dyneema® zijn ontwikkeld door het Katwijkse bedrijf Maritiem BV, in nauwe samenspraak met DSM uit Heerlen. Dyneema® combineert maximale sterkte met minimaal gewicht. Het is op gewicht basis tot vijftien maal sterker dan hoogwaardig staal en tot veertig procent sterker dan aramidevezel. Dyneema® drijft op water, is zeer resistent tegen vocht, UV-straling en chemicaliën. Bij het ontwerp en het gebruik van de nieuwe netten heeft Maritiem nauw samengewerkt met Johan Müller en Eric Roeleveld van rederij Vrolijk en Jaczon. Zij zijn zeer positief over de netten, waarvan er op de vloot reeds acht in gebruik zijn.

“De afmeting en het model van een net is afhankelijk van de soort waarop wordt gevist, het visgebied en de afmetingen van het schip”, vertelt Müller. “De Dyneema®-vezel wordt gebruikt in de handgesplitste voornetten met een maaswijdte van 800 mm volle maas en hoger. Voorheen werden deze geknoopt, maar de knopen hadden de neiging om te verschuiven. Met de handgesplitste netten is dit verleden tijd, en voor deze onderdelen kan Dyneema® worden gebruikt. Ook voor de naadlijnen en de onder-, boven- en zijpezen wordt gebruik gemaakt van Dyneema®”.

“We zijn ons bewust van de impact van onze activiteiten op het milieu”, vult Roeleveld aan. “En juist in dat kader proberen wij doorlopend onze CO2-voetafdruk waar mogelijk te verkleinen. Het gebruik van de veel dunnere Dyneema® netten levert direct een tastbare bijdrage. En als onverwacht bijkomend voordeel bleek dat de netten door het lagere gewicht beter te hanteren zijn voor de bemanning, wat ook een veiligheidsvoordeel oplevert. We zijn dus erg tevreden over de testresultaten en zijn van plan om de netten ook na deze testfase in te blijven zetten”.   

Nettenschuur in IJmuiden waar de visnetten opgeslagen liggen in de seizoenen dat zij niet gebruikt worden. 


< Terug naar nieuws