Cornelis Vrolijk logo
ImprintDisclaimerContact

Volop werk en cursussen voor bemanningen tijdens binnenlig periode

04-07-2013
Net als vorig jaar blijven de schepen van onze vloot een langere tijd binnen liggen in IJmuiden en Scheveningen voordat zij haring gaan vissen. Zij bewaren hun haringquota voor de zomerperiode, vanaf juli/augustus, wanneer de visserij nagenoeg optimaal is. De maanden mei en juni zijn gebruikt om groot onderhoud uit te voeren. Dit werd deels door de bemanning zelf uitgevoerd en gecoördineerd. Naast schilderwerkzaamheden en technisch onderhoud zijn de visnetten aan boord gerepareerd.

Om bij te blijven op het gebied van veiligheid, scheepsmanagement en hygiëne, zijn ook dit jaar weer cursussen gevolgd. Aan de koks werd een vernieuwde cursus HACCP in voedselbereiding gegeven en door aantal bemanningsleden werd een speciale cursus Gezondheidszorg gevolgd. Voor de officieren en technici werd in Denemarken een (herhalings)cursus gegeven over het veilig werken met het koelmiddel NH3. Deze cursus werd gegeven in samenwerking met de installateur van de vriesinstallaties, Johnson Controls.

Bij het Nova-college in IJmuiden en op locaties in Den Helder en Vlissingen werden de cursussen Basic Safety Training, Advanced Fire Fighting en Proficiency in Survival Craft en Rescue Boats gevolgd. De kennis van de bemanning is weer opgefrist om veilig naar zee te gaan.
  

 


< Terug naar nieuws