Cornelis Vrolijk logo
ImprintDisclaimerContact

Toenemend aantal containers over binnenwateren van IJmuiden naar Rotterdam

14-01-2013

In 2012 is door Cornelis Vrolijk opnieuw een record bereikt van het transport van containers via de containerterminal in IJmuiden. Per barge (platbodem) worden de containers via de binnenwateren naar Rotterdam vervoerd. In 2012 werden bijna 4000 containers op deze wijze verladen naar Rotterdam.

In 2007 heeft Cornelis Vrolijk samen met onder andere Zeehaven IJmuiden en de Ter Haak Group (BCA) een begin gemaakt met het verladen van containers vanuit IJmuiden over de binnenwateren naar Rotterdam. De eerste jaren werd de barge geladen vanaf de Kotterkade en twee jaar later werd een nieuwe containerterminal geopend aan de Loggerkade in IJmuiden.

De verladingen per barge zijn aanzienlijk gestegen de laatste jaren. In 2007 werden 100 containers verladen over de binnenwateren, in 2009 ruim 1700 containers, in 2011 ruim 2400 en afgelopen jaar werden er bijna 4000 containers met bevroren vis van 'Cornelis Vrolijk' verladen via de binnenwateren. Hierdoor werden er afgelopen jaar bijna 8000 vrachtwagenbewegingen over de weg bespaard.

De containers met bevroren vis (voornamelijk haring, horsmakreel en makreel) hebben als eindbestemming China, Nigeria, Benin en Ivoorkust. De vis is bestemd voor menselijke consumptie en wordt in deze landen dan ook direct op de lokale markt aan de consument verkocht.



 


< Terug naar nieuws